Call us:

phone

+357 22458485

email:

phone

akti@akti.org.cy

News

Ταυτόχρονοι Καθαρισμοί βυθών: η νέα εκστρατεία του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ με την υποστήριξη της Coca Cola/Aφοι Λανίτη
Jun 6

Ταυτόχρονοι Καθαρισμοί βυθών: η νέα εκστρατεία του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ με την υποστήριξη της Coca Cola/Aφοι Λανίτη

Στις 4 Ιουνίου 2019, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία από την ΑΚΤΗ / AKTI Project and Research Centre και Lanitis Bros, σε συνεργασία με επαγγελματίες δύτες, ταυτόχρονοι καθαρισμοί βυθών στη Λάρνακα, Πάφο, Λεμεσό και Πρωταρά. Πιο συγκεκριμένα, καθαρίστηκαν οι ύφαλοι των Μουλιών στην Πάφο, η θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή Δασούδι στη Λεμεσό, ο ύφαλος ανάμεσα στην Macenzy και το αλιευτικό καταφύγιο στη Λάρνακα και το Green Bay στον Πρωταρά.

✔️4 θαλάσσιες περιοχές
✔️περίπου 50 επαγγελματίες δύτες
✔️45 λεπτά

❗️Συνολικά συλλέχθηκαν 500 κιλά σκουπιδιών! ΜΙΣΟΣ ΤΟΝΟΣ!

Το 50% (σε βάρος) ήταν ελαστικά αυτοκινήτων (κυρίως στον Πρωταρά).Τα υπόλοιπα (σε ανάλυση τεμαχίων) ήταν:
10% τενεκεδάκια
8% πλαστικές μπουκάλες
8% σχοινιά και δίκτυα
7% χαρτοκιβώτια/ υλικά συσκευασίας
6% γυαλί

📌Με αυτή τη δράση μας, το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ θέλει να αναδείξει το πρόβλημα της πλαστικής θαλάσσιας ρύπανσης. Οι βυθοί μας στην Κύπρο αναστενάζουν από τα πλαστικά σκουπίδια. Το ότι δεν τα βλέπουμε δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν!

Η δράση αυτή, εμπίπτει στο πλαίσιο του πρωτοποριακού Προγράμματος «Zero Waste Beach», που υλοποιεί η ακτη με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-cola.

#TheCocaColaFoundation #ZeroWasteBeach #SeabedCleanupCampaign2019

 

  • Archives