Call us:

phone

+357 22458485

email:

phone

akti@akti.org.cy

News

ΑΚΤΗ ΚΑΙ COCA-COLA ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ!!!
Oct 12

ΑΚΤΗ ΚΑΙ COCA-COLA ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ!!!

Σήμερα, 12 Οκτωβρίου 2018, η ΑΚΤΗ / AKTI Project and Research Centre και η Coca-Cola #TheCocaColaFoundation πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία, την παρουσίαση του προγράμματος «Zero Waste Beach». Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα, συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης από τα πλαστικά και τη μείωση των σκουπιδιών που καταλήγουν στη θάλασσα. Μπροστά στη θλιβερή διαπίστωση ότι τόνοι απορριμμάτων, κυρίως πλαστικών, καταλήγουν κάθε χρόνο στις θάλασσες της Κύπρου, η Coca-Cola σε συνεργασία με την ΑΚΤΗ ανέλαβαν ενεργό δράση με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation)!

Τη συνάντηση τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην παραλία του Δήμου Γεροσκήπου, τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Δρ. Κώστας Καδής, ο οποίος αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία που δίνει το Υπουργείο του για την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης και συνεχάρηκε την ΑΚΤΗ και την Coca Cola για τη δράση #ZeroWasteBeach. O αντιδήμαρχος Γεροσκήπου και ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κισσόνεργας αναφέρθηκαν σε αυτή τη συνεργασία τους με την ΑΚΤΗ και κάλεσαν και άλλες Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμμετέχουν. Στην εκδήλωση μίλησαν για το πρόγραμμα η Kalia Patsia εκ μέρους της Coca Cola και η Xenia Loizidou από την ΑΚΤΗ.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τα ΜΜΕ της Πάφου για την ενθουσιώδη υποστήριξη στις στις δράσεις της ΑΚΤΗΣ!

⚠️Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της ακτής και βυθού, με την υλοποίηση διεθνούς πρωτοκόλλου για διαχωρισμό των σκουπιδιών στις πηγές καθώς και καθαρισμός του βυθού της περιοχής από επαγγελματίες δύτες!

Προστατεύουμε τις ακτές μας! Μαζί σταματάμε την πλαστική ρύπανση των θαλασσών μας!🌊

#ZeroWasteBeach #CocaCola

  • Archives