Call us:

phone

+357 22458485

email:

phone

akti@akti.org.cy

News

Παγκόσμια Μέρα Καθαρισμού Ακτών στην Πάφο
Sep 12

Παγκόσμια Μέρα Καθαρισμού Ακτών στην Πάφο

Το ερχόμενο Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου, στις 09:00 το πρωί, η Πάφος και συγκεκριμένα η παραλία Δημοτικά Μπάνια, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Θάλασσας η οποία έχει καθορισθεί από το Διεθνή Οργανισμό Ocean Conservancy. 
Την εκδήλωση στην Πάφο, διοργανώει η ΑΚΤΗ Κέντρο Μελετών και Έρευνας σε συνεργασία με τους Χειμερινούς Κολυμβητές Πάφου και υποστηρίζεται από, το Καταδυτικό Κέντρο CYDIVE, του Φώτου Σωκράτους, τους Ψαροντουφεκάδες από το κατάστημα Ηρακλέους και Πιδιάς ,  τον Παφιακό Σύλλογο Υποβρυχίου Κυνηγίου τους Ναυαγοσώστες και την στήριξη του Δήμου Πάφου, της Πρεσβείας της Ισπανίας(στην Πάφο θα παρευρεθεί ο Πρέσβης Ανχελ Λοσσάδα) και της Αρχής Λιμένων.
O πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης τόνισε χαρακτηριστικά: “Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας θάλασσας και μέσα στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας, για τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης, έχουμε καταφέρει να γίνει στην πόλη μας αυτή η ωραία εκδήλωση. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την καλή μας φίλη ακτομηχανικό Ξένια Λοιζίδη, για την πολύτιμη βοήθειά της, αφού χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσε η Πάφος, να έχει αυτή την ξεχωριστή τιμή.
Όπως γνωρίζετε, εμείς οι Χειμερινοί Κολυμβητές, είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι, σε θέματα καθαριότητας ειδικά των πανέμορφων ακτών μας και μέσα σε αυτά τα πλαίσια  θέλουμε να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα ότι το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον που μας προσφέρει ο τόπος μας πρέπει να το προφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και να το διατηρούμε καθαρό, ώστε να μπορούμε να το απολαμβάνουμε τόσο εμείς όσο και οι χιλιάδες ξένοι τουρίστες, που μας επισκέπτονται κάθε χρόνο”.
Στην εκδήλωση, που θα ξεκινήσει με καθαρισμό της παραλίας του ΣΟΔΑΠ και ακολούθως του βυθού των Δημοτικών Μπάνιων, θα απονεμηθούν διπλώματα στους φορείς που θα θα λάβουν μέρος, από τον Διεθνή Οργανισμό Ocean Conservancy.
Επίσης, θα διατεθούν γάντια και σακούλες για τον καθαρισμό και στους συμμετέχοντες θα προσφερθούν αναμνηστικά μπλουζάκια της Ακτής.
  • Archives