Call us:

phone

+357 22458485

email:

phone

akti@akti.org.cy

News

”Ψαρεύω τα σκουπίδια” στην Κύπρο
Jul 3

”Ψαρεύω τα σκουπίδια” στην Κύπρο

Η CYMEPA, το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ μαζί με τα εστιατόρια Ocean Basket ανακοινώνουν την έναρξη της δράσης Ψαρεύω τα Σκουπίδια (Fishing for Litter), την Παρασκευή 3 Ιουλίου στις 9 το πρωί στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των ψαράδων της Πάφου. Η δράση «Ψαρεύω τα σκουπίδια» θεωρείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως καλή πρακτική για την μείωση των σκουπιδιών της θάλασσας. Ξεκίνησε από ένα λιμάνι στην Ολλανδία και σήμερα υλοποιείται σε πάνω από 70 ψαρολίμανα σε όλη την Ευρώπη. Στην Κύπρο υλοποιείται για πρώτη φορά. Στόχος είναι να ενημερωθούν οι ψαράδες μας, οι Αρχές και το κοινό της Κύπρου για το ζήτημα των σκουπιδιών της θάλασσας

Οι δύο οργανισμοί θα παρέχουν στους ψαράδες εκπαίδευση και ειδικές μεγάλες ανθεκτικές σακούλες, για να μαζεύουν τα σκουπίδια που πιάνονται στα δίχτυα τους και να τα φέρνουν στην ξηρά. Επιπλέον, η δράση στοχεύει στην καταγραφή των τύπων και των ποσοτήτων των σκουπιδιών που συλλέγονται. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν πολύτιμα δεδομένα για την επιστημονική έρευνα και θα καταχωρηθούν στην Περιφερειακή Βάση Δεδομένων της ΑΚΤΗΣ.

Τη δράση υποστηρίζει η εταιρεία εστιατορίων Ocean Basket με τα έσοδά της από την πώληση επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον οργανισμό ΑΚΤΗ Κέντρο Μελετών και Έρευνας στο 22458485  ή στο akti@akti.org.cy.

  • Archives