Call us:

phone

+357 22458485

email:

phone

akti@akti.org.cy

News

05042021_Γεροσκήπου: Δύο νέα πάρκα δημιουργεί ο Δήμος και φορείς της περιοχής
Apr 6

05042021_Γεροσκήπου: Δύο νέα πάρκα δημιουργεί ο Δήμος και φορείς της περιοχής

 

Δυο νέοι χώροι πρασίνουν στη συνοικία της Κολώνης, στο Δήμο Γεροσκήπου, δημιουργούνται από σήμερα. Ο Δήμος Γεροσκήπου, η Πρωτοβουλία Πολιτών «100 χιλιάδες δέντρα», το Κέντρο Μελετών και Έρευνας Ακτή, οι λέσχες Lions Πάφου και ο Όμιλος Εταιρειών Αθηνοδώρου, οργάνωσαν το πρωί την πρώτη δενδροφύτευση σε δύο χώρους προκειμένου να δημιουργηθούν οι δύο νέοι πνεύμονες πρασίνου στην περιοχή.

Στην εκδήλωση μετείχαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πολλοί δημότες Γεροσκήπου και άλλοι εθελοντές. Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου, Μιχάλης Παυλίδης, επεσήμανε ότι ο χώρος πρασίνου θα αποτελεί ουσιαστικά την απαρχή ενός γραμμικού πάρκου που θα καταλήγει στο άλλο άκρο του Δήμου, στην τοποθεσία «Εφτά Αη-Γιώρκηδες», καλύπτοντας μια απόσταση σχεδόν τεσσάρων χιλιομέτρων. Η εκδήλωση για την δημιουργία των δύο νέων χώρων πρασίνου, τόνισε, αποτελεί τη συνέχεια μιας πράσινης πολιτικής της δημοτικής αρχής στα πλαίσια της οποίας έχουν φυτευθεί πέραν των δύο χιλιάδων δέντρων.

Το ένα από τα δύο νέα πάρκα που δημιουργούνται πλέον στη συνοικία της Κολώνης θα φέρει το όνομα «Ανδρέας Αθηνοδώρου», αφού ο όμιλος εταιρειών των απογόνων του έχει συνεισφέρει και οικονομικά για την δημιουργία του έργου.

Μέσα στο επόμενο διάστημα προστίθεται στην ανακοίνωση, θα γίνει η διαμόρφωση του με διαδρόμους, παιχνίδια, αναψυκτήριο, και χώρους στάθμευσης. Μάλιστα, από το σημείο αυτό θα ξεκινά συνέχισε ο κ. Παυλίδης γραμμικό πάρκο, μήκους 3,5 χιλιομέτρων που θα καταλήγει στους «Επτά αη Γιώργηδες».

Από την πλευρά της η Άννα Τσέλεπου εκ μέρους του Κέντρου Μελετών και Έρευνας «Ακτή», συνεχάρη τον Δήμο Γεροσκήπου αλλά και όλους τους κοινωνικούς φορείς που εργάζονται για την ανάπτυξη του πρασίνου στην Πάφο. Ο συνδυασμός πρασίνου και θάλασσας είναι μοναδικός και είναι κάτι που μπορεί κάποιος να απολαύσει στην Πάφο, κατέληξε.

 

Διαβάστε τα σχετικά άρθρα εδώ:

CNA

CYPRUSTIMES

Φilenews

PafosNet

PafosLive

Adesmeutos

Fileleutheros

 

  • Archives