Call us:

phone

+357 22458485

email:

phone

akti@akti.org.cy

News

2017 International Coastal Cleanup
Sep 5

2017 International Coastal Cleanup

Η 16η Σεπτεμβρίου έχει καθοριστεί από τον Διεθνή Οργανισμό Ocean Conservancy ως η Παγκόσμια Μέρα για Καθαρές Θάλασσες. Στις 16 Σεπτεμβρίου χιλιάδες καθαρισμοί ακτών θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρο τον κόσμο, και εκατομμύρια εθελοντές θα συμμετέχουν, με στόχο την ευαισθητοποίηση για το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών της θάλασσας: οι θάλασσες μας έχουν γίνει «σούπες πλαστικών», είναι σημαντικό το πρόβλημα για τη δημόσια υγεία και πρέπει να δράσουμε. Ο Διεθνής Οργανισμός έχει δημιουργήσει ειδικό ψηφιακό χάρτη στον οποίο αναγράφονται σε κάθε χώρα, ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.
Στην Κύπρο, ο Διεθνής Οργανισμός εκπροσωπείται από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ. Σε συνεργασία με τους Χειμερινούς Κολυμβητές Πάφου, τις ομάδες Ναυαγοσωστών, Δυτών και Ψαροτουφεκάδων Επαρχίας Πάφου, η εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα για Καθαρές Θάλασσες διοργανώνεται φέτος για δεύτερη φορά στα Δημοτικά Μπάνια της Πάφου.
Στην εκδήλωση θα απονεμηθούν τιμητικά διπλώματα στους φορείς που υποστηρίζουν την εκδήλωση, από τον Διεθνή Οργανισμό Ocean Conservancy.
Η εκδήλωση υποστηρίζεται και από τη δράση της ΑΚΤΗΣ «Υπεύθυνοι Παράκτιοι Χώροι Ποτού και Εστίασης», που έχει βραβευτεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό BeMed – Ίδρυμα του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό. Θα διατεθούν γάντια και σακούλες για τον καθαρισμό και θα διανεμηθούν στους παρευρισκόμενους αναμνηστικά μπλουζάκια της ΑΚΤΗΣ.

Συγκέντρωση στις 9:00 μπροστά από το ξενοδοχείο Αλμύρα

  • Archives