Call us:

phone

+357 22458485

email:

phone

akti@akti.org.cy

Projects

Το Καραβάνι της Τηγανοκίνησης

Το Καραβάνι της Τηγανοκίνησης

Μετά από πέντε χρόνια ακινησίας, η κινητή πειραματική μονάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «το Καραβάνι της  Τηγανοκίνησης» της ΑΚΤΗΣ βγαίνει και πάλι στους δρόμους της Κύπρου, στα σχολεία μας, προσφέροντας εργαστηριακές εμπειρίες πράσινης χημείας στους μαθητές όλης της Κύπρου.

Η τελετή επανέναρξης της λειτουργίας του Καραβανιού πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου στην Πάφο σε συνεργασία με το Δήμο και το Β Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου, στην παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Κλέλιας Βασιλείου.

Το Καραβανι της Τηγανοκίνησης, στελεχωμένο από την επιστημονική ομάδα της ΑΚΤΗΣ, ξεκινά το νέο του ταξίδι, επισκέπτεται τα σχολεία και  παρουσιάζει διαδραστικά πειράματα σε ένα ευρύ φάσμα περιβαλλοντικών τεχνολογιών όπως η διαδικασία μετατροπής μαγειρικού λαδιού σε βιοντίζελ, λύσεις εξοικονόμησης νερού και ενέργειας, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, εφαρμοσμένες τεχνικές κομποστοποίησης κα. Το Καραβάνι της Τηγανοκίνησης υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Εταιρικής Ευθύνης της Chevron και έχει εξοπλιστεί με νέες, καινοτόμες πειραματικές διατάξεις και ανανεωμένη θεματολογία.

Τι είναι η Τηγανοκίνηση; Μάθετε περισσότερα εδώ.