Call us:

phone

+357 22458485

email:

phone

akti@akti.org.cy

News

Oct 12

Έρχεται έργο για την βιωσιμότητα των πόλεων στην Κύπρο

Το έργο έχει στόχο να συμβάλει στις προσπάθειες οικοδόμησης ενός ανθεκτικού μέλλοντος για τις πόλεις της Κύπρου

Την έναρξη ενός έργου που έχει στόχο να συμβάλει στις προσπάθειες οικοδόμησης ενός ανθεκτικού μέλλοντος για τις πόλεις της Κύπρου ανακοίνωσε το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, σε συνεργασία με τη Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία στην Κύπρο και την οργάνωση KAYAD.

Το έργο «Αστική Βιωσιμότητα: Μαζί για τις πόλεις μας» στοχεύει στην ανάπτυξη εργαλείων πολιτικής για την προώθηση της εφαρμογής λύσεων, μέσα από μια διαδικασία η οποία είναι συμμετοχική, και η οποία προσανατολίζεται στην εξεύρεση λύσεων έτσι ώστε να υποστηρίζει την λήψη αποφάσεων με ένα καινοτόμο τρόπο, αναφέρεται.

Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι κοινωνικοί εταίροι και εμπειρογνώμονες θα συμμετέχουν στα εργαστήρια ενώ ένας Βρετανός εμπειρογνώμονας  θα παρευρεθεί στο τελικό εργαστήριο, όπου όλα τα αποτελέσματα θα συνδυαστούν για να δημιουργηθεί το εργαλείο πολιτικής και ένας «χάρτης πορείας» για την υλοποίηση του, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο δικοινοτικός χαρακτήρας του έργου, βασίζεται στην ανάγκη για συνεργασία για την αντιμετώπιση της κοινής απειλής, της κλιματικής κρίσης, συμπληρώνεται. Μέσω αυτού του έργου, το Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του να συνεργαστεί με όλες τις χώρες και να ενώσει τις δυνάμεις του με την κοινωνία των πολιτών, τον επιχειρηματικό κόσμο και τους ανθρώπους που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή, με στόχο να ενισχύσει τις δράσεις για το κλίμα ενόψει της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26), προστίθεται.

Η σύνοδος κορυφής COP26 που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Γλασκώβη από την 1η έως τη 12η Νοεμβρίου, θα φέρει κοντά τα ενδιαφερόμενα μέρη με στόχο να επιταχυνθεί η δράση προς τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού και της Σύμβασης-Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, καταλήγει η ανακοίνωση.

CNA

Brief

Cyprus Times

ANT1

O Taxidromos

Sigmalive

  • Archives