Call us:

phone

+357 22458485

email:

phone

akti@akti.org.cy

News

Sep 27

Ανακοίνωση ΑΚΤΗ Κέντρο Μελετών και Έρευνας

Το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ διευκρινίζει ότι δεν έχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση με τα «αμαρτωλά» έργα που απασχολούν τις τελευταίες μέρες την επικαιρότητα. Η διευκρίνιση αυτή κρίνεται απαραίτητη, για την αποφυγή παρανοήσεων, καθώς ένα από τα «ύποπτα» έργα φέρεται να έχει τίτλο «ΑΚΤΗ, διαμόρφωσης της πιλοτικής εφαρμογής σχεδίων ολοκληρωμένης διαχείρισης της παράκτιας ζωής στη Ρόδο και στην Κύπρο».

Σημειώνεται ότι τόσο για το εν λόγω έργο, όσο και για άλλα που αφορούν την παράκτια ζώνη και τη θαλάσσια ρύπανση, επισημαίνουμε εδώ και χρόνια προς αρμοδίους, αλλά και με δημόσιες παρεμβάσεις μας, ότι σε αυτά εμφανίζονται ως επιστημονικοί υπεύθυνοι άνθρωποι που δεν έχουν συναφές επιστημονικό αντικείμενο, ενώ παραμερίζονται και αποκλείονται κατ’ εξοχήν ειδικοί. Παρά αυτές τις επισημάνσεις, συνεχιζόταν η εξακολουθητική ανάθεση συγχρηματοδοτούμενων έργων (αξιολογούμενων στην Κύπρο), καθώς και άλλων (δημοσίων και όχι μόνο) μελετών.

Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να αναθεωρηθεί το όλο σύστημα που επιτρέπει την εμφάνιση και ανάπτυξη τέτοιου είδους φαινομένων. Η επιστημονική επάρκεια και ειδίκευση οφείλει να αποτελεί βασικό κριτήριο αξιολόγησης.

Λευκωσία, 10 Σεπτεμβρίου 2017

  • Archives