Call us:

phone

+357 22458485

email:

phone

akti@akti.org.cy

News

Η ΑΚΤΗ στη συνάντηση εθελοντών Πάφου!
Aug 29

Η ΑΚΤΗ στη συνάντηση εθελοντών Πάφου!

Η ΑΚΤΗ συμμετείχε στις 20 Αυγούστου στην πρώτη συνάντηση εθελοντών Πάφου στον χώρο του “Τεχνόπολις” Πάφου σχετικά με την πρωτοβουλία δενδροφυτεύσης 100.000 δέντρων στην Πάφο.
Η εμπειρία μας σε περιβαλλοντικά προγράμματα στα σχολεία της Κύπρου έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό απο την ομάδα πρωτοβουλίας και η συνεργασία μας θεωρείται δεδομένη.

Στην συνάντηση αποφασίστηκε:

✅Δημιουργία ομάδων δράσης και λειτουργία στη βάση του εθελοντισμού χωρίς αυτό να παρεμποδίζει την ομαλή και συνεχή λειτουργία του project σε ζητήματα συνέπειας και απόδοσης.
✅Προσέγγιση Τοπικών Αρχών (Δήμοι, Κοινότητες) για στενή συνεργασία σε επίπεδο χώρων, μέσων, αδειών και συντήρησης της φύτευσης.
✅Ενεργοποίηση συμμετοχής σχολείων διαμέσου υπαρχουσών πρωτοβουλιών και ατόμων που δραστηριοποιούνται στους σχολικούς χώρους (π.χ. καθηγητές, σύνδεσμοι γονέων, σχολικοί εφορία κτλ).
✅Σύσταση επιστημονικής ομάδας η οποία θα παρέχει πληροφορίες σε σχεδιαστικό, γνωστικό και συμβουλευτικό επίπεδο σε κάθε δράση της ομάδας.
✅Ενημέρωση και έλεγχος της φύτευσης προτιμητέων δενδρυλλίων για την βέλτιστη προσαρμογή και συντήρηση τους στο εκάστοτε μικροκλίμα.
✅Έλεγχος και διασφάλιση σωστής συντήρησης των νέων δέντρων σε βάθος 3-ετίας.
✅Εμπλοκή ιδιωτικών φορέων για συνεργασία με σκοπό την υλοποίηση του στόχου που έχει τεθεί.
✅Καταβολή μέγιστης δυνατής προσπάθειας για εξασφάλιση υλικών αντί χρηματικών χορηγιών.
✅Στο πλαίσιο του οικολογικού χαρακτήρα της πρωτοβουλίας, θα γίνει προσπάθεια για αποπεράτωση του στόχου με το ελάχιστο δυνατό χρηματικό κόστος και την ελάχιστη δυνατή σπατάλη υλικών αγαθών.
✅Εμπλοκή της Κοινωνίας των Πολιτών για δεντροφυτεύσεις σε ατομικό επίπεδο.

  • Archives