Call us:

phone

+357 22458485

email:

phone

akti@akti.org.cy

News

Σε 16 χώρες πάει το #potavristou!
Sep 29

Σε 16 χώρες πάει το #potavristou!

Από το Χιούστον των ΗΠΑ, μέχρι το Αμβούργο και τη Σανγκάη, το #potavristou ταξιδεύει και ενημερώνει.

Το  Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ και οι ναυτιλιακές εταιρείες V.Ships Cyprus και Oceanic Catering, μέλη του Ομίλου V.Group, τίμησαν την Παγκόσμια Μέρα Ναυτιλίας 24 Σεπτεμβρίου με καθαρισμό της Παραλίας Lady’s Mile, υποστηρίζοντας την βραβευμένη δράση της ΑΚΤΗΣ #potavristou.

30 άνθρωποι μάζεψαν 55 κιλά σκουπίδια σε μισή ώρα, από μια παραλία που φαινόταν πεντακάθαρη! Τα σκουπίδια καταγράφηκαν ανά πηγή, μετρήθηκαν, ζυγίστηκαν και εισήχθησαν στην εφαρμογή «Clean Swell» του Ocean Conservancy. Το 60% ήταν πλαστικά: καπάκια από μπουκάλες, μπουκάλες, σακούλες κ.α.

Ενθουσιασμένοι από τη δράση  #potavristou, η V.Ships Cyprus and Oceanic Catering έφτιαξαν ειδικό γραφικό για το #potavristou (με μετάφραση #reachout)  και κάλεσαν όλους τους υπαλλήλους και συνεργάτες τους στα 16 γραφεία τους σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν και να υποστηρίξουν αυτή την εκστρατεία, για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τα πλαστικά σκουπίδια.  Από το Χιούστον των ΗΠΑ, μέχρι το Αμβούργο και τη Σανγκάη, το #potavristou  ταξιδεύει στα λιμάνια της Oceanic Catering και ενημερώνει για την πλαστική ρύπανση των θαλασσών μας!

Να θυμίσουμε ότι η δράση #potavristou βραβεύτηκε στον παγκόσμιο διαγωνισμό του οργανισμού Ocean Conservancy  ως μια από τις δέκα πιο καινοτόμες δράσεις παγκόσμια για το 2020! Είναι η πρώτη φορά που Κυπριακή πρωτοβουλία για τις θάλασσες λαμβάνει τόσο μεγάλη διεθνή εξάπλωση.

  • Archives