Call us:

phone

+357 22458485

email:

phone

akti@akti.org.cy

News

24092021_Μεσογειακή Ημέρα Ακτής – Καθαρισμός ακτής στην παραλία της Γεροσκήπου και καθαρισμός βυθού στο λιμανάκι της Πάφου
Sep 27

24092021_Μεσογειακή Ημέρα Ακτής – Καθαρισμός ακτής στην παραλία της Γεροσκήπου και καθαρισμός βυθού στο λιμανάκι της Πάφου

 

Η Μεσογειακή Ημέρα Ακτής γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Σεπτεμβρίου, από τις χώρες τις Μεσογείου και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με αφορμή τη φετινή ημέρα, το Κέντρο Μελετών και Έρευνας «Ακτή» οργάνωσε καθαρισμό της ακτής και του βυθού στη Δημοτική Παραλία Γεροσκήπου, στην παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή.

«Στις ακτές συγκεντρώνονται περίπου 200 εκατομμύρια πολίτες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενώ στην ίδια μας την πατρίδα που είναι και νησί, το 50% των πολιτών ζει σε παράκτιες περιοχές. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτές οι περιοχές οι οποίες είναι πολύ παραγωγικές, ευάλωτες και χαρακτηρίζονται από μεγάλο φυσικό πλούτο να τις προστατεύσουμε και να τις διατηρήσουμε όσο καλύτερα γίνεται», δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος.

Την ίδια ώρα, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Έρευνας Ακτή, Ξένια Λοϊζίδου, ανέφερε πως «πρέπει να ποταβριστούμε, γιατί η Μεσόγειος είναι hot spot για την κλιματική κρίση και δεν μπορούμε να έχουμε μια Μεσόγειο γεμάτη σκουπίδια, ούτε να γίνει η Μεσόγειος “σούπα πλαστικών”».

«Έχουμε ενημερώσει τον Υπουργό για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εδώ στο Δήμο μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Γεροσκήπου, Μιχάλης Παυλίδης.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της παράκτιας αλιείας Πάφου, Λεωνίδας Λεωνίδου, είπε πως «μαζί με τα πολλαπλά προβλήματα που έχει η θάλασσα, που προβληματίζει τους ψαράδες τα τελευταία χρόνια, είναι και η ρύπανση».

Η Μεσογειακή Ημέρα Ακτή, είναι μια ενημερωτική εκστρατεία που στοχεύει να αναδείξει την αξία και τα περιβαλλοντικά ζητήματα επηρεασμού της ακτής και την αλληλεπίδραση της με τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

 

 

Μπορείτε να δείτε σχετικά άρθρα πιο κάτω:

O TAXYDROMOS24
PHILENEWS
I KATHIMERINI
CYPRUS TIMES
CNA
RIK NEWS
OFFSITE
NOMISMA
SIGMA LIVE
BRIEF
PAFOS LIVE
STOCK WATCH
CYPRUS MAIL
ANT1.COM.CY
ANT1

 

  • Archives