Call us:

phone

+357 22458485

email:

phone

akti@akti.org.cy

News

Jun 9

Παγκύπριος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Μείωση – Επαναχρησιμοποίηση – Ανακύκλωση

Την Δευτέρα 9 Ιουνίου 2007 πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης ελληνοκύπριων και τουρκοκύπριων παιδιών που τα έργα τους διακρίθηκαν στον Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό:

Μείωση – Επαναχρησιμοποίηση – Ανακύκλωση: Τίποτα δεν πάει χαμένο!

Ο λογοτεχνικός διαγωνισμός καλούσε τα παιδιά να προβληματιστούν και να αλλάξουν τις συνήθειές τους με στόχο να υιοθετήσουν στην καθημερινότητά τους το τρίπτυχο μείωση – επαναχρησιμοποίηση – ανακύκλωση, συμβάλλοντας στη ‘λύση’ του προβλήματος. Τα παιδιά μέσω του γραπτού λόγου, αποτύπωσαν τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους με τη δημιουργία παραμυθιών και ποιημάτων.

Συνολικά βραβεύτηκαν 20 λογοτεχνικά έργα (ποιήματα και παραμύθια) ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων. Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στους Αντρέα Αντωνιάδη (11 χρονών) και Perihan KORUK (12 χρονών), τo δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στους Άντρεα Τογκίδου (8 χρονών) και Dilan Tanrikulu (13 χρονών) και το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στους Κωνσταντίνα Πασχαλίδου (8 χρονών) και Huriye ERTAY (11 χρονών).

Τα παιδιά μέσα από τα έργα τους έδωσαν ένα ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα:

Πνιγόμαστε στα σκουπίδια, η γη μας ασφυκτιά! Αλλάζουμε συνήθειες ΤΩΡΑ!

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την ΑΚΤΗ Κέντρο Μελετών και Έρευνας σε συνεργασία με την Green Dot Κύπρου και τον Τουρκοκυπριακό Σύνδεσμο Βιολόγων, στο πλαίσιο του έργου ‘Ανακύκλωση στις Ρόδες’ το οποίο υποστηρίζεται από το UNDP-ACT.

  • Archives