Call us:

phone

+357 22458485

email:

phone

akti@akti.org.cy

News

Υποτροφίες για Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Frederick
Aug 25

Υποτροφίες για Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Frederick

Υποτροφίες για Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Frederick στο Πρόγραμμα Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Πανεπιστήμιο Frederick, στα πλαίσια της δεκάχρονης λειτουργίας του, προσφέρει το ειδικό σχέδιο υποτροφιών 10 for 10 scholarships. Οι υποτροφίες για μεταπτυχιακά προγράμματα ξεκινούν από 50% στο σύνολο των διδάκτρων και για την αίτησή παραχώρησής τους, επισυνάπτεται το σχετικό έντυπο για συμπλήρωση από τους ενδιαφερόμενους μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Οι δέκα αυτές υποτροφίες είναι στη διάθεση της Επιτροπής του Προγράμματος και μπορούν να παραχωρηθούν σε μέλη του οργανισμού σας που τους ενδιαφέρει να παρακολουθήσουν το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα MSc Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζεται με επιτυχία εδώ και 8 χρόνια έχει δημιουργηθεί στη βάση των διεθνών δεδομένων που ισχύουν για την Εκπαίδευση το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη στην Ανώτατη Εκπαίδευση, συνεκτιμώντας παράλληλα τις ανάγκες και τις προτεραιότητες για το συγκεκριμένο αντικείμενο στον τόπο μας.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα καινοτόμο και πρωτότυπο πρόγραμμα ως προς τα παρεχόμενα μαθήματά του, αφού συνδυάζει μαθήματα από το χώρο των περιβαλλοντικών, ανθρωπιστικών, κοινωνικών, πολιτικών επιστημών και των επιστημών της Αγωγής, παρέχοντας έτσι την ευκαιρία στους φοιτητές, πέρα από τη θεωρητική και πρακτική προσέγγιση των σχετικών θεμάτων κατά τρόπο ολιστικό και συστηματικό, να αλληλεπιδράσουν αποτελεσματικά και ουσιαστικά, δημιουργώντας συνθήκες δημιουργικής μάθησης και ανταλλαγής απόψεων στη βάση των διαφόρων και διαφορετικών συνιστωσών του περιβάλλοντος και της αειφορίας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του προγράμματος προέρχονται από μια ποικιλία επιστημονικών πεδίων όπως είναι οι περιβαλλοντικές επιστήμες, δασολόγοι, βιολόγοι, φυσικοί, γεωλόγοι, γεωγράφοι, τοπιοτέχνες κ.λπ. Σημειώνεται, ότι στο πρόγραμμα φοιτούν επαγγελματίες τόσο από το δημόσιο τομέα (εκπαίδευση, τμήμα περιβάλλοντος, τμήμα δασών κ.λπ.), από Μη-Κυβερνητικούς Οργανισμούς και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η διάρκεια του μεταπτυχιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη», είναι 18 μήνες για φοιτητές με πλήρη φοίτηση, ενώ προσφέρεται και για φοιτητές με μερική φοίτηση, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν την παρακολούθηση του προγράμματος σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το Πρόγραμμα προσφέρεται στην Ελληνική γλώσσα, από διακεκριμένους καθηγητές Πανεπιστημίων της Κύπρου και της Ελλάδας, καθώς και άλλους προσοντούχους επιστήμονες. Οι ώρες των μαθημάτων είναι απογευματινές και βραδινές.

Για περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των προγραμμάτων, του τρόπου διδασκαλίας, της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, και άλλων σχετικών θεμάτων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου (www.frederick.ac.cy) ή στο Γραφείο Εγγραφών (τηλ. 22394394, email: info@frederick.ac.cy). Περισσότερες πληροφορίες για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα για την Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Προγράμματος (http://www.ncu.org.cy/MSc/). Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη συντονιστική ομάδα του προγράμματος: pre.kch@frederick.ac.cy, τηλ. 22 431355 (ext 181), 99576643, και 99477874.

Το Πανεπιστήμιο Frederick έχοντας ως προτεραιότητα και μέλημά του τον άνθρωπο, παραμένει αρωγός στους φοιτητές και τους διευκολύνει στην αποπληρωμή των διδάκτρων τους, παρέχοντας επιπλέον εκπτώσεις σε οικονομικά δυσπραγούντες φοιτητές.

Για την αίτηση, aitisi gia ypotrofia fall17 (2)

  • Archives