Call us:

phone

+357 22458485

email:

phone

akti@akti.org.cy

News

45ο Παγκύπριο Συμπόσιο του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO
Apr 6

45ο Παγκύπριο Συμπόσιο του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 45ο Παγκύπριο Συμπόσιο του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO, που πραγματοποιήθηκε στην Πάφο και στη Δρούσεια με θέμα: «Αειφόρος Ανάπτυξη, Προστασία και Ανάδειξη της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς του Ακάμα».

Το διήμερο πρόγραμμα περιλάμβανε μαθητικές παρουσιάσεις, συζητήσεις με εκπροσώπους κρατικών υπηρεσιών, περιβαλλοντικών οργανώσεων και τοπικών κοινοτήτων, βιωματικά εργαστήρια και ξεναγήσεις στην περιοχή του Ακάμα και σε άλλες περιοχές φυσικής αξίας στην επαρχία Πάφου. Σκοπός ήταν να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες/ουσες την πλούσια πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της περιοχής του Ακάμα και να κατανοήσουν τις προκλήσεις που συνδέονται με την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη προστατευόμενων περιοχών.

Το Συμπόσιο συνδιοργανώθηκε από την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, τον Εθνικό Συντονιστή του Δικτύου ASPnet Κύπρου και το Λύκειο Α’ Εθνάρχη Μακάριου Γ’ Πάφου, σε συνεργασία με τα Περιβαλλοντικά Κέντρα της Μονάδας Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη, το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικών Μελετών του Terra Cypria και το Junior Achievement Cyprus. Στην υλοποίηση του προγράμματος συνέβαλαν επίσης ο Δήμος Πάφου, η κοινότητα Δρούσειας, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και το Κέντρο Μελετών και Έρευνας “ΑΚΤΗ”.

  • Archives