Call us:

phone

+357 22458485

email:

phone

akti@akti.org.cy

News

Lidl Social Talks με τη Δρ Ξένια Ι. Λοϊζίδου
Jul 27

Lidl Social Talks με τη Δρ Ξένια Ι. Λοϊζίδου

 

Η πλαστική ρύπανση αποτελεί μία από τις πιο σοβαρές απειλές για τον πλανήτη και τα θαλάσσια οικοσυστήματα. Έχουμε καταλήξει με 75 τρισεκατομμύρια μικροπλαστικά στους ωκεανούς μας, και παράλληλα, τα μικροπλαστικά έχουν ανιχνευτεί στο ανθρώπινο σώμα, στον αέρα που αναπνέουμε και στο νερό που πίνουμε. Υπάρχουν λύσεις για αυτό το μείζον πρόβλημα ή είναι αργά; Εμείς ως καταναλωτές τι πρέπει να προσέχουμε για να μη συμβάλουμε περαιτέρω στη μάστιγα της ρύπανσης; Μήπως η κυκλική οικονομία μπορεί να δώσει τη λύση; Θα μπορέσει η ανθρωπότητα να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που έχουν δημιουργηθεί;

Η Δρ. Ξένια Λοϊζίδου απαντά στα πιο πάνω ερωτήματα, παρέχοντας συμβουλές και πρακτικές λύσεις που μπορεί να υιοθετήσει ο καθένας από εμάς, με απώτερο σκοπό τη μείωση του προβλήματος. Δείτε το βίντεο για περισσότερες πληροφορίες.

Τα “Social Talks” είναι μία σειρά από βίντεο της Lidl Κύπρου τα οποία έχουν ως στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση αλλά και την ενθάρρυνση του καθενός από εμάς, για δράσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητά μας, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Τα βίντεο φιλοξενούν επιστήμονες και ειδικούς, για τη συζήτηση διάφορων θεμάτων που απασχολούν τη σημερινή κοινωνία, όπως την πανδημία των πλαστικών, τον ακτιβισμό, τη σημασία της βιοποικιλότητας, πώς μπορούμε να ερμηνεύουμε τις ετικέτες των προϊόντων που καταναλώνουμε, και πώς συνδέονται οι διατροφικές μας συνήθειες με τη ψυχολογία μας.

  • Archives