Call us:

phone

+357 22458485

email:

phone

akti@akti.org.cy

News

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΚΤΩΝ 2019!
May 13

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΚΤΩΝ 2019!

Η ΑΚΤΗ Κέντρο Μελετών και Έρευνας, θα πραγματοποιήσει και φέτος το καλοκαίρι, την καθιερωμένη εκστρατεία καθαρισμού ακτών, σε όλες τις ακτές της ελεύθερης Κύπρου, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Τοπικές Αρχές. Οι συγκεκριμένοι καθαρισμοί είναι στοχευμένοι: διεξάγονται σε ακτές τουριστικές ή/και που έχουν Γαλάζια Σημαία και στόχο έχουν να αναδείξουν το πρόβλημα με τα μικρά σκουπίδια που κρύβονται στην άμμο, αφού οι παραλίες καθαριστούν από την οικεία Τοπική Αρχή.

Οι καθαρισμοί γίνονται κάθε χρόνο στις ίδιες ακτές, με συγκεκριμένη μέθοδο, έτσι ώστε τα στοιχεία που συλλέγονται να μπορούν να είναι συγκρίσιμα, και να οδηγούν σε συμπεράσματα που βοηθούν την παγκόσμια έρευνα. Για την καταγραφή των απορριμμάτων και το διαχωρισμό στις πηγές χρησιμοποιείται το Διεθνές Πρωτόκολλο Ocean Conservancy. Τα δεδομένα εισάγονται στην διεθνή βάση δεδομένων του Διεθνούς Οργανισμού Ocean Conservancy, ώστε να αποτελέσουν υλικό για σύγκριση δεδομένων και μελλοντική έρευνα.

Σημαντική είναι και η συμβολή ομάδων εθελοντών!

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ και ΤΗΛΕΦΩΝΟ στο online poll https://forms.gle/B35KhzroxwbUXzYY8

✔Στους εθελοντές οι οποίοι θα συμμετέχουν, θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής!

✔Καλούμε τους εθελοντές που θα συμμετέχουν, να φέρουν το παγούρι τους! Στόχος, να μειώσουμε τα πλαστικά σκουπίδια

Θα χαρούμε να σας έχουμε μαζί μας! Σας χρειαζόμαστε γιατί αγαπάμε τις ακτές μας και τις θέλουμε καθαρές!

Η καλοκαιρινή εκστρατεία 2019, θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος “Zero Waste Beach”, που υλοποιείται από την ΑΚΤΗ Κέντρο Μελετών και Έρευνας, με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola.

Πιο κάτω θα βρείτε την επίσημη πρόσκληση μαζί με το πρόγραμμα των καθαρισμών:

  • Archives