Call us:

phone

+357 22458485

email:

phone

akti@akti.org.cy

What’s new?

New Publication: Seasonal and geographic variations of marine litter: A comprehensive study from the island of Cyprus
Mar 2 2022

New Publication: Seasonal and geographic variations of marine litter: A comprehensive study from the island of Cyprus

As part of the project MarLitCy, AKTI alongside the other partners on the project has a new publication in the world-renowned marine litter journal, Marine Pollution Bulletin. This paper is based on a years worth of data collected from targeted beach cleanups across the geographic spread of the island. Such a comprehensive spread of data…

17022022_«𝐒𝐮𝐬𝐭𝐚𝐢𝐧𝐚𝐛𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐞𝐧𝐜𝐞𝐬 𝐚𝐧𝐝 𝐄𝐯𝐞𝐧𝐭𝐬 𝐓𝐎𝐎𝐋𝐊𝐈𝐓» workshop
Feb 18 2022

17022022_«𝐒𝐮𝐬𝐭𝐚𝐢𝐧𝐚𝐛𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐞𝐧𝐜𝐞𝐬 𝐚𝐧𝐝 𝐄𝐯𝐞𝐧𝐭𝐬 𝐓𝐎𝐎𝐋𝐊𝐈𝐓» workshop

Χθες πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία το εργαστήρι «𝐒𝐮𝐬𝐭𝐚𝐢𝐧𝐚𝐛𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐞𝐧𝐜𝐞𝐬 𝐚𝐧𝐝 𝐄𝐯𝐞𝐧𝐭𝐬 𝐓𝐎𝐎𝐋𝐊𝐈𝐓» στο οποίο παρουσιάστηκε το εργαλείο για το σχεδιασμό και τη διεξαγωγή αειφόρων συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο και μέσα από πρακτικές άσκησες να αντιληφθούν γιατί είναι τόσο σημαντική η ένταξη αειφόρων στοιχείων στη διοργάνωση των συνεδρίων και…

Ανοιχτή πρόσκληση σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για συμμετοχή στον Διεθνή Σχολικό Διαγωνισμό «Σκέψου Έξυπνα, Δημιούργησε Πράσινα»
Jan 18 2022

Ανοιχτή πρόσκληση σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για συμμετοχή στον Διεθνή Σχολικό Διαγωνισμό «Σκέψου Έξυπνα, Δημιούργησε Πράσινα»

  ENGLISH TEXT FOLLOWS   Την ευκαιρία να αναπτύξουν μοντέλα Βιώσιμων Πράσινων Κτηρίων και Έξυπνων Λιμανιών και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης θα έχουν μαθητές/τριες σχολείων στην Κύπρο, συμμετέχοντας στον Διεθνή Σχολικό Διαγωνισμό «Σκέψου Έξυπνα, Δημιούργησε Πράσινα». Τον διαγωνισμό υλοποιεί το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πανεπιστημίων EU-CONEXUS ενώ στην Κύπρο τον συντονισμό έχει το Πανεπιστήμιο Frederick…

Benefits of organic produce
Jan 12 2022

Benefits of organic produce

Organic produce is food that is grown without the use of synthetic chemicals such as human-made pesticides and fertilisers and is non-GMO (genetically modified organisms). More info. The table below indicates teh differences between orgfanic and non-organic (more info): There are several benefits of organic produce (more info): -Organic produce contains fewer pesticides. Chemicals such as synthetic fungicides,…

Benefits of vegan/vegetarian diets
Jan 12 2022

Benefits of vegan/vegetarian diets

GHG emissions -One kilogram (kg) of beef results in 60 kg of GHG emissions—nearly 2.5 times that of the closest food type, lamb and mutton. In contrast, the same weight of apples produce less than one kilogram of GHG emissions. On average, emissions from plant-based foods are 10 to 50 times lower than animal-based types. More info   -The average…

Carbon offset
Jan 12 2022

Carbon offset

There are many activities that result in carbon (or generally greenhouse gas) emissions including, but not limited to, travel, use of electricity, food waste, etc. In many cases it is almost impossible to completely reduce these emissions to zero from the source however, there is a way to make up for these emissions after they…

Sustainable Seafood
Jan 12 2022

Sustainable Seafood

  Environmentally sustainable seafood is wild or farmed seafood that is harvested in ways that don’t harm the environment or other wildlife — helping to ensure healthy and resilient ocean ecosystems. For wild-caught seafood that means the populations are well-managed and not overfished, and fishing gear has minimal impact on habitat and other wildlife. Aquaculture, or…

  • Archives