“Γιαγιάδες και παππούδες στην τάξη”. Έρχεται τον Σεπτέμβριο 2026 από την ΑΚΤΗ!

“Γιαγιάδες και παππούδες στην τάξη”. Έρχεται τον Σεπτέμβριο 2026 από την ΑΚΤΗ!

Στην ΑΚΤΗ, γιορτάζουμε τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τιμώντας τις γυναίκες που αναδιαμορφώνουν το παρόν και το μέλλον, που εμπνέουν, που καινοτομούν, που μεταφέρουν γνώση, και κοινωνική δύναμη από γενιά σε γενιά.

Και επειδή το μέλλον γίνεται πιο ανθεκτικό όταν οι γεννιές συνδέονται και μαθαίνουν η μία από την άλλη, η ΑΚΤΗ ανακοινώνει μια νέα πρωτοβουλία που ξεκινά πιλοτικά τον Σεπτέμβριο του 2026:

«Γιαγιάδες και παππούδες στην τάξη».

Γιαγιάδες και παππούδες θα μπαίνουν σε νηπιαγωγεία και πρώτες τάξεις του δημοτικού, ως ενεργοί φορείς γνώσης, εμπειρίας και κοινωνικής μνήμης.

Μέσα από παραμύθια και βιωματικές δραστηριότητες, οι δύο γεννιές θα έρθουν κοντά και θα μοιραστούν ιστορίες με νόημα και διαχρονική αξία.

Για να δημιουργούμε ευκαιρίες για συμμετοχή χωρίς αποκλεισμούς, και να δείχνουμε στα παιδιά τι σημαίνει δια βίου ενεργός πολίτης!

Αν είσαι σχολείο στην Πάφο και ενδιαφέρεσαι να συμμετάσχεις στη δράση, επικοινώνησε μαζί μας τηλεφωνικά στο 22 458485 ή στο [email protected].